top of page

T J Ä N S T E R :

Jag har med min erfarenhet möjlighet att hjälpa er med det mest inom den nautiska sfären, nedan följer ett axplock, har ni funderingar eller frågor är ni välkomna att mejla: birke@batbesiktning.eu  Välkommen!


Den vanligaste besiktningen jag utför är överlåtelsebesiktning vilket är till hjälp för såväl säljare som köpare där båten gås igenom med tanke på kondition, skick och säkerhet.


Jag utför skadebesiktningar och utarbetar kostnadsförslag och reparations beskrivningar, hälften av dessa besiktningar görs åt försäkringsbolagen.


Reparations Besiktningar, är du osäker på en reparation eller känner dig över debiterad, jag undersöker reparationen och även rimligheten i kostnaden, efter 40 års erfarenhet är detta en av mina specialiteter.


High Performance, hjälp med bygge, motorval, propellrar etc. Hör av dig så ska vi få fart på ditt projekt.


Långsegling, hjälp med utrustning, genomgång av befintlig båt med tips och råd. Jag finns här för din skull, för en säker seglats med minimalt av problem.


KÖPA BÅT:

(Ett axplock från Transportstyrelsen):


Kontrollera båten innan köp:

Att köpa en båt eller en vattenskoter innebär ofta en stor investering. För ett säkert köp bör du handla av seriösa företag, kontrollera CE-märkningen, genomföra en besiktning och granska köpekontraktet.

Kontroll för säkert köp


Ha koll på lagar som styr båtköp:

För dig som ska köpa båt är det bra att känna till gällande lagar och regler som styr båtköp.

Regler och lagar för båtköp


Se till att båten är CE-Märkt:

Det är viktigt att kontrollera CE-märkningen av båten. En CE-märkt båt ska ha en skylt för CE-märkningen, en registrerad CIN-kod och en instruktionsbok.

Köpa CE-märkt

bottom of page